De nieuwe Smart, een volwassen auto

Afgelopen weekend mochten we via Wendy de Bekker van Louwman Smart in Den Bosch een weekend rijden met de nieuwe Smart.
Wanneer ik nog aan Smart denk zie ik een beeld voor me van een kleine stadsauto maar niets is minder waar! De nieuwe Smart is een ruime auto waarin mensen met een lengte boven de 1.90 meter nog goed kunnen vertoeven.

De auto oogt leuk en is mooi afgewerkt in een modern en strak design. Ook hier heb je een groot beeldscherm waarmee je van alles kunt doen en instellen. Persoonlijk vind ik het prettig dat je ook nog een display voor het stuur hebt waarin je je info kunt zien die je nodig hebt tijdens het rijden.

Het rijden met de Smart is een genot. Stuurt strak, is snel wanneer nodig en je hebt het gevoel dat je in een degelijke en veilige auto zit. De stoelen zitten lekker, zijn elektrisch instelbaar en met het grote middenconsole heb je genoeg ruimte voor je telefoon, sleutels en andere benodigdheden.

Met 4 volwassenen een lange rit maken of op vakantie gaan kan gemakkelijk. Actieradius van onze demo is 420 kilometer (WLTP) en de meter is erg nauwkeurig. Je kunt zo een aantal uren rijden. Enige is dat de bagageruimte dan misschien iets aan de kleine kant is. Wel kun je onder de bagageruimte nog veel kwijt en je kunt ook de achterbank een stukje naar voren schuiven.

Al met al een fijne en prettige auto en in niets te vergelijken met de oude Smart modellen. Deze Smart kan de concurrentie aan met menig ander elektrische auto.

Wil jij ook eens een testrit met deze Smart maken? Bel dan Wendy de Bekker van Louwman Smart Den Bosch. Zij kan je alles over de Smart vertellen en helpt je graag!