De BMW i5: Wat een geweldige Cruiser!

wagenpark

Afgelopen week hebben we in de BMW i5 e-Drive 40 sedan tot onze beschikking gehad. Dit met dank aan Marcel Mulder van BMW Nederland. Tjonge, wat een geweldige auto!

Deze 5-serie, maar dan in een elektrische uitvoering en een actieradius van 553 km WLTP is een genot om in te rijden. Ondanks zijn grootte is de auto wendbaar en rijdt erg gemakkelijk. Na een avondje in het mooie centrum van ’s-Hertogenbosch, lekker eten en een paar wijntjes, reed mijn vrouw, zij had niets gedronken, er zo mee weg!

Het dashboard is erg overzichtelijk, prachtige navigatie en zeer eenvoudig in gebruik. Met het fijne Harman Kardon Soundsysteem cruise je zo honderden kilometers weg. Het zal voor menig tegenligger wel even wennen zijn wanneer ze ons voorbij zagen komen. Met de verlichte grille is het wel een auto die opvalt maar het mag gezien worden. Ondanks dat de auto zo’n 2.100 kilo weegt voel je dat niet en met een flinke duw op het gaspedaal zit je al gauw op de snelheidslimiet of daarboven.

Qua zitcomfort zit je in alle luxe. De stoelen zijn perfect instelbaar, prachtige bekleding en de stoelverwarming is ook goed in te stellen. Dat was wel nodig, buiten was het niet warm! Ook achterin meer dan voldoende ruimte voor 2 volwassenen om in alle comfort een langere rit te doen.

Is er dan niets negatief aan de auto? Nee, negatieve dingen zijn moeilijk te benoemen. Maar indien ik dan toch iets kritisch moet zeggen is dat ik de blauwe verlichting bij het dashboard en stoelen ook in de buitenspiegels zag en dat is zou ik liever niet hebben. Misschien ook iets wat is in te stellen maar toch.

Deze i5 is de nieuwe 5-serie van de toekomst en mijn verwachting is dat we deze auto nog veel op de Nederlandse wegen gaan zien.