De Lucid Air, prachtige snelle limousine

Afgelopen weekend werd ons de Lucid Air ter beschikking gesteld door Roel van Tongerlo van Lucid. Dit om eens kennis te maken met deze Amerikaanse volbloed elektrische auto.

Bij aflevering vertelde de chauffeur dat het duizelde van alle instelmogelijkheden, knopjes etc.. Dat leek inderdaad zo maar wanneer je achter het stuur kruipt en je je even oriënteert heb je al gauw door dat alles wel heel erg logisch is opgezet. De auto heeft een prachtig digitaal dashboard en in het scherm bij het middenconsole kun je allerlei zaken instellen zoals de stoelen, spiegels, audio, motorstand etc.. Erg overzichtelijk dus.

Wij kregen een Lucid Air Pure 92 kWh ter beschikking. Mooie auto met prachtige koplampen weggewerkt tussen bumper en motorkap. Maar ook de achter verlichting geeft ’s avonds een mooi beeld, alleen zie je dat zelf niet!
Het interieur is modern, luxe stoelen en een prachtig mooi dashboard. En, niet te vergeten, achterin een zee van ruimte voor passagiers. Geen straf om hier achterin te zitten op een lange rit.

Met een actieradius WLTP van 660 kilometer is dit een auto waarmee je gemakkelijk lange ritten kunt maken of op vakantie kunt. Afhankelijk van je rijstijl en de weersomstandigheden kun je netto gemakkelijk 450 – 500 kilometer halen.

De Lucid Air is voorzien van een paar uitdagende instellingen. Je kunt de auto standaard instellen op “soepel” maar wij wilden toch even de sprintstand proberen. Zodra je dat indrukt vraagt de auto of je het zeker wilt met een bevestiging. Je voelt dan dat de stoel en het gaspedaal zich aanpassen. Vervolgens schiet je als een raket weg en zit je in een paar seconden aan de 170 km/uur. Geweldig om eens te proberen waarbij de wegligging ook erg goed blijft. De top van de auto is begrenst op 225 km/uur.

Maar in Nederland kunnen we dit soort snelheden nergens (legaal) rijden dus bij de stand “soepel” heb je een echte limousine om te cruisen en is hij meer dan snel genoeg om eens in te halen.

Het rijden met de Lucid Air is erg goed bevallen. Het is gewoon een prachtige auto, niet goedkoop, maar kan zich meten met allerlei Europese merken binnen dit segment.

Dank Roel van Tongerlo voor het ter beschikking stellen van de Lucid Air.