Op pad met de Mercedes EQA 250

Op pad met de Mercedes EQA 250

Afgelopen weekend zijn we op pad geweest met de Mercedes-Benz EQA 250. Dat kwam mooi uit want, op weg naar ons dagje golfen, konden we de auto mooi testen en showen!

 Wanneer je kijkt naar de auto zie je gewoon een echte Mercedes. Het valt niet op dat deze auto niet is voorzien van een benzine motor maar vol elektrisch is. Persoonlijk vind ik dat erg positief.

Nadat ontvangst en een korte uitleg van Wim Verdoorn, Louwman Mercedes Den Bosch, kon ik op weg. De auto, voorzien van een  Business Solution AMG pakket, is erg mooi afgewerkt en ziet er echt perfect van binnen uit. Prachtig digitaal dashboard, verlichting en een afwerking zoals je die bij een Mercedes verwacht.

 De auto rijdt erg prettig en je hebt niet in de gaten dat je in een elektrische auto zit. Ja, hij is wat stiller maar je merkt verder geen verschil met rijden in een benzine auto.

Ook qua acceleratie kun je goed meekomen in het verkeer, echt supersnel is ie niet maar daar heb je geen nadeel van.  Een vermogen van 190 pk is meer dan genoeg.

 De opgegeven actieradius is 426 kilometer WLTP wat neer komt op een netto bereik van zo’n 280-300 kilometer, afhankelijk van je rijstijl. Er zijn dan nog steeds mensen die weinig vertrouwen hebben in de daadwerkelijke actieradius maar dat gevoel heb ik totaal niet gehad. Ik nam de auto mee met 310 te rijden kilometers beschikbaar en na 160 kilometer gaf de teller nog steeds 145 km beschikbaar aan. Dit geeft mij vertrouwen.

Natuurlijk is het zo dat wanneer je op vakantie in het buitenland gaat, je regelmatig moet laden maar in het dagelijkse verkeer zou ik 98% van al mijn ritten met 1 volle lading kunnen rijden.

Momenteel komen er iedere maand meer elektrische auto’s op de markt maar dit is een auto die de concurrentie in het middensegment gemakkelijk aan kan. Het is geen straf om in deze auto te rijden!

 

Technische gegevens:

  • WLTP Range 426 km
  • Vermogen 190 pk/140kW
  • 0-100 km : 8.9 s
  • Leeggewicht 2040 kg.
  • Laadtijd DC 10-80% 30 minuten
  • Laadtijd AC : 5.45 uur
  • Accucapaciteit 66.5 kWh
  • Trekgewicht: 750 kg.
  • Prijs rijklaar EQA 250 Business Solution AMG: € 55.943,45

 

De EQA is een echte auto, zeker in de Business Solution AMG uitvoering. Hij rijdt prettig, ziet er mooi uit en is erg comfortabel. Wanneer ik toch één puntje van kritiek mag geven: je moet voor je golf set de achterbank neerklappen!