Op pad met de Renault ZOE

wagenparkbeheer, Renault ZOE leasen

Op pad met de Renault ZOE

Deze week is Fleet Control Nederland op pad met de Renault ZOE R135 Zen (52kwh). Renault in ’s-Hertogenbosch (Stern Groep) heeft deze auto ons ter beschikking gesteld. Aangekomen bij Renault stond  Marc Tutert mij al op te wachten. Ik moet eerlijk zeggen dat ik even twijfelde of ik bij het goede adres stond want Renault in ’s-Hertogenbosch was voorheen Arend auto groep maar draagt al sinds enige tijd met veel trots uit dat ze toch echt onderdeel zijn van de Stern Groep vertelde Marc me. Marc werkt zo’n 10 jaar voor Renault en is een expert op gebied van bedrijfswagens. Hij vertelde mij met een glimlach op zijn gezicht hoe hij zichzelf heeft ontwikkeld als specialist op het gebied van bedrijfswagens. Naast bedrijfswagens kon hij me ook alle fijne details vertellen over de elektrische Renault ZOE en over de Renault Clio RS die hij privé heeft gekocht voor zijn vrouw. Renault man in hart en nieren dus! ????

Mijn ervaringen

Dit is inmiddels de tweede generatie van de Renault ZOE. De vorige ZOE was al een succes en dit nieuwe model trekt nog veel meer de aandacht door zijn mooie en nieuwe looks. Je kunt bij Renault de auto aanschaffen als ‘’batterij Koop’’  of ‘’batterij lease’’ . Door het leasen van het accu pakket dekt de koper zich wat meer in qua zekerheden en garanties op het accupakket. Je kunt jezelf afvragen is dit echt nodig met zulke betrouwbare techniek? Maar dat is een persoonlijk vraagstuk..

Bij het ophalen van de auto geeft het dashboard een range van 346 km aan. Dit is dus echt een prima range voor het dagelijkste gebruik. De meeste mensen rijden dit niet eens per dag. Het voordeel is dan ook wanneer je wat meer kilometers maakt, je de auto maar één keer in de twee dagen aan de stekker hoeft te hangen.

Het model waar wij mee reden is de ZEN. Dit model wordt standaard helaas niet geleverd met in hoogte verstelbare stoelen en een armsteun. Mijn advies is om dit wel mee te bestellen. De stoelen zelf zijn namelijk erg comfortabel en het is zonde dat je de stoelen dan niet in de perfecte houding kunt instellen.

Ik ben nog geen 2 kilometer onderweg en heb het gevoel dat ik de auto al weken bezit. Het stuur ligt lekker in de hand, de auto trekt fijn op en voelt goed aan. Op de snelweg ligt de auto als een blok op de weg en je merkt niet dat je in een kleinere klasse zit. Ook met rijden in de B-stand hoef je niet te remmen wat erg fijn voelt. Zelfs de Lane assist, waar ik normaal heel erg zenuwachtig van word, is bij de ZOE erg fijn. Een lichte trilling als je te dicht bij de streep komt en geen getrek aan het stuur. Echt perfect. Meer dan prima voor iemand die een compacte reisauto zoekt.

In Nederland hebben we deze week te maken
met tropische dagen. Het is buiten 33 graden en de airco moet hard werken. De auto is dan ook heerlijk cool van binnen. Dit gaat wel ten koste van de actieradius. Bij een brandstof auto is dit niet anders maar wel iets om rekening mee te houden bij een langere rit die gepland staat. Ik heb in totaal ongeveer 235 km gereden en ik lever de auto uiteindelijk met 75 km als range weer in. Dit is zo een 36 km verschil ten opzichte van waar ik qua range mee vertrok. Dit verschil heeft voornamelijk te maken met het warme weer en is daarom ook niet meer dan logisch. Bovenstaande cijfers liegen er dan ook niet om!

Technische gegevens

  • Range zomer gem. 355 km
  • Range winter gem. 270 km
  • AC laden 22 kW (3 uur 100% vol)
  • DC snel laden 46kW (56 min. 80% vol)
  • Accu Capaciteit 54.7 kWh
  • Accu Capaciteit bruikbaar 52 kWh
  • Topsnelheid 140km/h

Plus en minpunten

+ Rijdt heerlijk op de snelweg
+ Fijne comfortabele stoelen
+ Kan 22 kWh DC laden!
+ Betaalbare elektrische auto aanvoelen.
+ Kan iedere drempel aan
In hoogte verstelbare stoel extra mee bestellen
Ruimte benen achterbank wat krap
Afremmen van 5 km/h naar 0 km/h kan wat stotterend

Al met al echt een mooie, betaalbare en fijne compacte auto. Deze auto is perfect voor het alledaagse gebruik qua range, opties en ruimte. De auto oogt wat klein vanaf de buitenkant gezien maar is van binnen echt verassend ruim qua kofferbak en voor de mensen die voorin zitten. Laat je verassen en ga de auto zelf bekijken om een oordeel te vellen. Wil je meer weten over ónze ervaring dan mag je ons altijd bellen of mailen. Voor een proefrit wil ik je graag naar Renault in ’s-Hertogenbosch (Stern Groep) doorverwijzen.