Tesla Model Y

duurzaam wagenparkbeheer


We hebben al jaren, bij diverse klanten, vele Tesla’s rijden maar zelf had ik er nog nooit in gereden en ervaring in opgedaan.

Hoogste tijd dus om eens te proberen.

Tesla Nederland, met dank aan Roel van Tongerlo en Wouter van Raamsdonk, waren zo vriendelijk een Tesla model Y ter beschikking te stellen waarin ik het afgelopen weekend heb rond gereden.

 

 

Wanneer je geen elektrische auto gewend bent is de Tesla wel even wennen. En zeker bij een Tesla waarin praktisch geen knopjes zijn en je alles via het centrale scherm moet doen. Bijvoorbeeld het zoeken naar de spiegelverwarming was al een hele klus voor me! Maar wanneer je eenmaal gewend bent gaat het allemaal al wat sneller.

Deze Tesla model Y Long Range heeft een actie radius van 530 kilometer WLTP en dat is normaal gesproken meer dan voldoende. Ik heb het hele weekend de auto gebruikt en in mijn situatie denk ik dat ik gemiddeld maar 1x per week zou moeten laden om de hele week te kunnen rijden.

 

Ook voor vakanties is een auto met deze actieradius ruim voldoende, zeker nu de infrastructuur van laadpalen in het buitenland ook steeds beter is geregeld. Wanneer je niet te snel rijdt kun je gemakkelijk 350-400 kilometer aan één stuk rijden en er zijn maar weinig mensen die zo’n stuk ineens rijden. Qua bagage kun je nogal wat koffers en spullen kwijt in de grote achterbak en al zijn je kinderen 2 meter 10 kunnen zij nog gemakkelijk achterin zitten!

De Y is een prettige auto om in te rijden. Je hebt goed zicht rondom en zit vrij hoog. Alleen zicht, via de spiegel, door de achterruit is vrij beperkt.

 

De auto is supersnel en wanneer je een keer gas geeft wordt je echt in je stoel gedrukt. Ook wel eens leuk en handig! Je hebt je rempedaal eigenlijk niet nodig, remmen gaat goed door het gas gedoseerd los te laten. Ook dat is wel erg fijn en comfortabel.

Wanneer je je knipperlicht aan zet verschijnt er in je scherm het camerabeeld. Dat vind ik wat minder prettig omdat ik gewend ben om in mijn spiegels te kijken.

De camerabeelden zijn leuk maar komen onder in het scherm en lijden je, in mijn beleving, af. Maar misschien kun je dat uitzetten of de beelden misschien verplaatsen naar de bovenkant van het scherm.

 

Het rijden met de Tesla was een leuke ervaring. Ik kan nu begrijpen dat vele berijders kiezen voor deze auto.
Met de aangepaste prijzen van de Tesla krijg je erg veel auto voor je geld.

Roel en Wouter bedankt voor deze ervaring.

Peter de Wit
Fleet Control