Toyota Mirai: “Waterstof tot nadenken”

In een tijd waarbij het ene na het andere merk met elektrische auto’s op de markt komt, heeft Toyota de Mirai.

Een echte waterstofauto!

Via Linda van Krieken, accountmanager bij Oostendorp Autolease, kregen we de gelegenheid om een weekend met de Toyota Mirai te rijden. En dat kwam goed uit want ik moest mijn zoon namelijk naar Schiphol brengen en da’s dan een leuk ritje om de auto te leren kennen. Voor de zekerheid toch maar even in Helmond, in een paar minuten, de waterstoftank gevuld zodat we volgens de meter ruim 450 kilometer moeten kunnen rijden.

De auto, voorzien van alle luxe, is een echte limousine. Alleen pasten de 2 koffers niet in de laadruimte en dat is voor een auto van deze omvang toch wel jammer. Maar de auto rijdt erg lekker en het is een genot om zo via de A2 naar Schiphol te cruisen.
’s Avonds nog bij vrienden in Gilze Rijen geweest en zo toch ruim 300 kilometer met de auto gereden en de teller geeft nog zo’n 150 kilometer te rijden aan.
De Mirai, met zijn opvallende kleur en dito belettering, trekt wel veel aandacht bij de medeweggebruikers. Het voelt toch weer iets anders om met een waterstof auto tussen alle andere elektrische auto’s te rijden!

Waterstof of elektrisch?
Naar mijn mening wordt waterstof uiteindelijk de nieuwe standaard voor de auto’s. Zodra er voldoende tankstations in Nederland zijn, nu nog maar 7, heeft de waterstof auto vele voordelen ten opzichte van een elektrische auto. Je kunt dan gewoon snel tanken bij een tankstation en hebt een grotere actieradius dan de meeste elektrische auto’s. Daarnaast worden we verlost van alle dure verschillende laadpalen, chaos van laadpasjes en kosten om een geschikte infrastructuur voor elektrische auto’s aan te leggen. Daarbij is een waterstofauto uiteindelijk schoner dan een elektrische auto en je hebt geen accupakketten en schaarse grondstoffen nodig om te kunnen rijden.

De Toyota Mirai is een prachtige auto en het is een feestje om hierin te mogen rijden. De auto die wij reden was voorzien van alle opties en accessoires die we in het weekend echt niet allemaal hebben leren kennen. Zijn er dan ook minpunten? Jazeker, naast de beperkte laadruimte vond ik de achteruitkijkspiegel niet prettig. Dit is een camera en geen spiegel en dat is ontzettend wennen.
Verder hebben we veel plezier gehad van de Toyota Mirai en de rugzak gevuld met, zoals Oostendorp zegt, “waterstof tot nadenken”.

#Fleetcontrolnederland #wagenparkbeheer #Oostendorpautolease @lindavankrieken